מהי תכנית אמירים?

אמירים

האגף למחוננים ומצטיינים בשיתוף אגפי הגיל, מפעיל החל משנת תשס"ח תכנית בה נוטלים חלק מבתי הספר היסודיים ועל יסודיים. במסגרת התכנית מופעלות בבתי הספר הללו מסגרות לימוד בית ספריות לתלמידים מצטיינים. בתי הספר המשתתפים בתכנית מפתחים ומפעילים תכניות המטפחות מצוינות בית ספרית והמזמנות אתגרים חדשים למצטייני בית הספר.

התכנית מבוססת על מודל ההעשרה המשולש של  פרופ' רנזולי מארה"ב. הנחת היסוד של מודל זה היא, שיש לזמן לתלמידים רשת רב-ממדית של הזדמנויות ללמידה המאפשרות למידה
משמעותית במגוון תחומי דעת שאינם נכללים בהכרח בתכנית הלימודים הרגילה. הרשת נטווית באמצעות הקשרים
אותנטיים הנקבעים על-ידי הלומד, הן מבחינת בחירת הנושא והאופן שבו הוא נלמד, והן מבחינת אופן הצגתו לקהל
השומעים, במטרה להגיע למחוזות ולמעגלי השפעה רחבים יותר שבהם תהיה להישג האישי השפעה מכרעת על
הסובב.

התכנית מתמקדת בחשיפת תכנים ייחודיים שלא מתוך תכניות הלימודים הרגילות, ובלמידת מיומנויות חשיבה ובכללן מיומנויות חקר.

מטרות התכנית

תכנית ”אמירים” נותנת מענה לתלמידים המצטיינים הן להיבטים הקוגניטיביים והן להיבטים החברתיים-ערכיים.
בקורס החברתי-ערכי לומדים התלמידים על הובלה חברתית, מתמודדים עם דילמות, עוסקים בערכים ומתנסים
בנתינה בהתנדבות. כל זאת, מתוך תקווה שהם ישפיעו על הקהילה ועל החברה שלה הם שייכים. התכנית מתפתחת משנה לשנה ונוגעת למעגלים רבים.

התכנית מעודדת את בתי הספר לפתח אווירה ותרבות המעודדות מצוינות והצטיינות הן של תלמידים והן של מורים; מרחיבה את הידע והמיומנויות של אנשי החינוך בהוראה ובטיפוח הצטיינות ומקדמת פיתוח תכניות ייחודיות, שיאפשרו לתלמידים ולמורים לבחור ביעדים להצטיינות ולממש אותם כיחידים או בקבוצות.

מבנה התכנית

התכנית הינה תלת-שנתית, מכיתה ד' ועד כיתה ו'.

כל שנה עוסקים בסוג למידה אחר לפי מודל רנזולי (חשיפה, העמקה וחקר מכוון תוצר) בקורסים מתחומי הדעת של מדעים מדוייקים ומדעי הרוח והחברה, וכן בקורס מהתחום החברתי-ערכי שהוא חלק בלתי נפרד מהתכנית.

הקורסים מתקיימים במהלך שלושה ימים בשבוע, לאחר שעות הלימודים במערכת הרגילה. סך הכל התלמידים משתתפים במפגשי קורסים במשך 5 שעות שבועיות: שעתיים מתחומי המדעים המדוייקים, שעתיים מתחומי מדעי הרוח והחברה, ושעה מהתחום החברתי-ערכי.

הרשמה לתכנית

אתם מוזמנים לפנות לרכזת התכנית, קרן מורג
במייל kerenmor@ramon.edum.org.il